Langsung ke konten utama

Ground Up Gourmet Restaurant, Tebet, South Jakarta

Bahasa l English On a sunny weekend, as usual, I look for ideas to hang out when I want to spend a relaxing time. Using Chope, of course, makes it easy for me to get new hangout and restaurant ideas in Jakarta. Ground Up Gourmet Restaurant has actually been operating for quite a long time, since 2015. It is located in the Tebet area where I am indeed classified as rarely exploring there.

From the outside to the inside, at first glance, it looks like a coffee shop in general that is identical to the interior concept made of wood color and brick in the entire room. The minimalist area is equipped with several picture frame decorations, then synthetic plants and miniature displays that beautify the restaurant. In fact, this Ground Up Gourmet Restaurant is a restaurant serving Asian & Western dishes and basically, they are not special into coffee drinks.
https://book.chope.co/booking?rid=groundup1906jkt&source=foodioz
Some of the mainstay menus offered are quite interesting and familiar to the Jakarta community. Dishes with a twist served with presentations are quite different. One of them is Bone Marrow Spaghetti, a pasta dish with beef ribs that is placed upright on top of the pasta so that it attracts enough attention, then it is doused with cheese sauce from above to give it a fragrant aroma. The texture of a typical fusion pasta with thick cream sauce and savory beef marrow. The price is quite affordable, only Rp. 72,000.

Then there is the Big Crunchy Beef with Sambal Matah. The presentation is quite unique, rice is surrounded with beef wrapped in flour which is crisp and has a lot of sambal topping. Interesting concept, beef is rather dry after going through the frying process, for a crisp texture that is pleasant enough, the taste of chili is a champion in this dish.

Similarly, the Spaghetti dish Sambal Matah. Italian fusion dishes that are certainly popular for the Jakarta community. A simple dish, spaghetti with olive oil, fried chicken pieces and crispy, sambal matah that shake the tongue. Every bite is addictive, savory and spicy taste is the mainstay of this dish. Very affordable price of IDR 57,000..
https://book.chope.co/booking?rid=groundup1906jkt&source=foodioz
Now you can book Ground Up Gourmet Restaurant in the Chope application. Just check on the NEW restaurant menu, where you will find this restaurant. Great thing, booking through Chope, you will get an 18% discount on the 8th anniversary of Chope. Starting from June 19-30 every day at 6:00 a.m. - 11:45 p.m. Come on, check the Chope application now.

Ground Up Gourmet Restaurant,
Jl. Prof Dr Soepomo, No. 71C, Menteng Dalam, Tebet, South Jakarta,
Tel: +62 819 0880 7800

Yovent, a food writer and social media influencer who loves to travel overseas with high enthusiasm and passion to explore the world of gourmet. Living in Jakarta with a diversity of culture, trend and lifestyle gives him much inspiration to create the stories. Start blogging since 2014, with over 5 years of experience, he has the capacity to work in food photography and writing.


Komentar

Postingan populer dari blog ini

Motel Mexicola, Seminyak, Bali

Bahasa l Inggris Panas yang begitu terik tentu sangat familiar sekali di pulau Dewata. Bali merupakan salah satu destinasi liburan baik bagi turis lokal maupun asing dari zaman dulu hingga sekarang yang masih menjadi primadona wisata di Indonesia. Buat kamu yang berkesempatan mengunjungi Bali, tentunya sekarang ini tidak hanya pantai yang bisa menjadi tempat yang trend untuk kita datangi. Tetapi juga banyaknya restoran, cafe dan coffee shop yang beraneka ragam, modern dan tentunya kekinian. Motel Mexicola ini merupakan salah satu tempat yang instagramable untuk dikunjungi baik pada siang atau malam hari. Kebetulan siang hari menjelang sore aku berkesempatan mengunjungi tempat makan yang berwarna ini. Jalan menuju Motel Mexicola cukup kecil, dan tidak tersedia tempat parkir kendaraan di depan restoran ini. Sedikit info, kita akan diarahkan petugas setempat untuk memarkir kendaraan di dekat pantai dan berjalan kaki sekitar 5 menit ke Motel Mexicola. Dari luar tempa

Portable Grill & Shabu, Gading Serpong, Tangerang Selatan

Tersedia dalam bahasa Inggris:  Klik Disini Portable merupakan salah satu spot untuk menikmati shabu-shabu khas Jepang dengan pilihan daging yang berkualitas. Di akhir pekan kemarin, aku kembali meng-explore area Gading Serpong yang saat ini terdapat banyak restoran dan kafe dengan konsep yang mengagumkan. Sesuai informasi yang aku dapat, Portable hadir disini dengan konsep yang menakjubkan  dengan bangunan yang cukup besar untuk sebuah restoran. Portable mudah untuk ditemukan menggunakan map dan selain itu juga terlihat jelas dari jalan raya dengan papan nama yang besar lengkap dengan lampu. Begitu memasuki restoran, aku cukup terkesima dengan area restoran yang luas lalu interior yang terlihat eksklusif. Lengkap dengan sofa-sofa empuk, lalu area bar yang cantik dan area outdoor dengan sentuhan tanaman hijau yang mempesona dan lampu-lampu yang terang menghiasi di malam hari.  Chef Chandra Yudasswara merupakan chef yang berperan di portable, tidak perlu diragukankan lagi

The Chinese Indian Appetite

Bahasa l English Kisah unik kali ini ketika aku berkunjung ke sebuah restoran di kawasan Jakarta Selatan. Golden Joy ini merupakan sebuah restoran keluarga dengan konsep Chinese Indian. Well, tidak disangka sang pemilik dari restoran ini ternyata berasal dari India namun keturunan Tiongkok. Terlihat wajah Asia oriental namun bisa berbahasa India dengan lancar. Interior restoran dengan oriental dan sentuhan warna merah atau gold yang identik dengan budaya Chinese. Kapasitas restoran cukup besar dari ruang indoor dengan meja bundar, area outdoor dan 2 ruang VIP. Tentunya ini restoran yang rekomendasi sekali untuk merayakan acara. Sesuai konsep, Golden Joy menawarkan aneka hidangan Chinese yang sebenarnya cukup familiar. Namun jika diperhatikan banyak hidangan yang menggunakan rempah dan bumbu khas India. Salah satu menu highlight seperti Manchurian Gobi. Jadi ini merupakan hidangan vegetarian ala India. Menggunakan kembang kol yang dimasak dengan rempah dan bumbu seperti bawang, jahe, k